۷ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۵۷

مهر گزارش می دهد

فردیس شهری بدون شبکه فاضلاب/فاجعه در کمین سلامتی

فردیس شهری بدون شبکه فاضلاب/فاجعه در کمین سلامتی

فردیس- نبود حتی یک متر شبکه فاضلاب در شهرستان نیم میلیون نفری فردیس و سرازیر شدن فاضلاب شهری به چاه‌های جذبی زنگ خطری است که به صدا درآمده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - مُهنا عباسی دستجرده: نبود حتی یک متر شبکه فاضلاب در شهرستان نیم میلیون نفری فردیس موضوعی بود که محمدجواد کولیوند نماینده مردم کرج، اشتهارد، فردیس و آسارا در مجلس شورای اسلامی بیست و یکم آبان ماه در دیداری مردمی عنوان کرد.

تراکم بالای جمعیت در شهرستان فردیس و نبود حتی یک متر شبکه فاضلاب شهری که باعث شده فاضلاب به چاه‌های جذبی سرازیر شود توسط نماینده مردم کرج، اشتهارد، فردیس و آسارا​ در مجلس شورای اسلامی در حالی مطرح می‌شود که وی اذعان دارد این خطر بزرگی است و باید موردتوجه مسئولان قرار گیرد

کولیوند راه‌اندازی تصفیه‌خانه فاضلاب در شهرستان فردیس را منوط به تخصیص اعتبار و جانمایی زمین می‌داند، اذعان وی به اینکه نبود فاضلاب برای سلامتی مردم خطرناک است خود دلیلی است که مسئولان ازجمله خود وی به دنبال حل مشکلات باشند زیرا به گفته یکی از شهروندان فردیسی احداث تصفیه‌خانه فاضلاب حالا از اجرای هر پروژه دیگری برای شهر واجب‌تر است این شهروند به خبرنگار مهر می‌گوید؛ ما در فردیس معجونی از مشکلات داریم که هرروز سر می‌کشیم، از ترافیک بگیرید تا آلودگی هوا و غیره.

ازقضا نماینده مردم کرج، اشتهارد، فردیس و آسارا​ در مجلس شورای اسلامی در دیدار مردمی از موافقت کمیته امداد برای واگذاری زمینی در این شهرستان خبر داده است حالا باید نشست و نظاره کرد که مسئولان چه زمانی به این مهم جامعه عمل می‌پوشانند.

البته ناگفته نماند نماینده مردم کرج، اشتهارد، فردیس و آسارا​ در مجلس شورای اسلامی از پارلمان شهری فردیس خواسته است احداث تصفیه‌خانه فاضلاب در اولویت نخست باشد.

به نظر می‌رسد میزان بالای آلودگی فاضلاب شهری که حالا در نبود تصفیه‌خانه به چاه‌های جذبی سرازیر شده و دُرست سلامتی مردم را نشانه گرفته است، باید دلیل محکمی باشد برای مسئولان  اعم از کشوری و استانی تا راه‌اندازی تصفیه‌خانه آن‌هم در شهر نیم میلیون نفری فردیس واقعاً در اولویت نخست قرار گیرد.

برای احداث پروژه تصفیه خانه فاضلاب فردیس زمینی به مساحت ۲۰ هکتار جنب نیروگاه منتظر قائم در نظر گرفته‌شده است

غلامرضا رضایی فر مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز دراین‌باره به خبرنگار مهر گفت: احداث تصفیه‌خانه فاضلاب در شهرستان فردیس نیمه دوم سال ۸۸ به تائید شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور رسیدمجوزی نیز از شورای اقتصاد مبنی بر استفاده از وام ۱۰۰ میلیون یورویی بانک توسعه اسلامی به این پروژه اختصاص یافت.

وی با قاطعیت گفت: اجرای این پروژه با مشکل مالی مواجه نیست،  مطالعات فاز نخست این پروژه که مشخص کردن خطوط فاضلاب و فرآیند تصفیه‌خانه است انجام‌شده و به تائید شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز دلیل عدم اجرایی این پروژه را جانمایی و تملک زمین اعلام کرد و گفت: برای احداث این پروژه زمینی به مساحت ۲۰ هکتار جنب نیروگاه منتظر قائم در نظر گرفته‌شده است.

رضایی فر با اشاره به اینکه برای خنک کردن برج‌های نیروگاه منتظر قائم از ۱۰ حلقه چاه آب عمیق استفاده می‌شود، گفت: درصورتی‌که تصفیه‌خانه شهرستان فردیس جنب نیروگاه احداث شود می‌توان پساب حاصل از آب تصفیه‌شده را برای خنک کردن برج‌ها جایگزین آب‌های سالم کرد.

به گفته وی با این اقدام ۱۰ حلقه چاه برای آب‌رسانی به مردم فردیس آزاد می‌شود و به‌این‌ترتیب علاوه بر اینکه نیروگاه به خواسته خود مبنی به خنک کردن برج‌ها می‌رسد، می‌توانیم گامی در راستای بهبودی معضل کم‌آبی این شهرستان برداریم.

عملیات اجرایی شبکه فاضلاب شهری و احداث تصفیه‌خانه شهرستان فردیس پنج‌تا هفت سال به طول می‌انجامد

وی به اخذ مجوز از سازمان حفاظت محیط‌زیست برای احداث تصفیه‌خانه جنب نیروگاه منتظر قائم اشاره کرد و گفت: این زمین باید تغییر کاربری پیدا کند، شرکت آبفای استان به‌محض تملک زمین عملیات اجرایی را آغاز می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز با اشاره به اینکه عملیات اجرایی شبکه فاضلاب شهری و احداث تصفیه‌خانه پنج‌تا هفت سال به طول می‌انجامد، گفت: خوشبختانه این پروژه به‌واسطه تخصیص وام ۱۰۰ میلیون یورویی از بانک توسعه اسلامی با مشکل اعتباری مواجه نیست.

به گفته وی به دلیل اینکه همه خیابان‌های شهر باید کنده‌کاری شود، عملیات اجرایی پروژه روند آرامی خواهد داشت.

رضایی فر تنها مشکل آغاز نشدن عملیات اجرایی پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب شهرستان فردیس را عدم واگذاری زمین اعلام کرد و گفت: تا زمانی که این زمین به تملک شرکت آبفا درنیامده عملاً لوله‌کشی شبکه فاضلاب شهری کاری بیهوده است زیرا این لوله‌ها به‌مرورزمان فرسوده شده و از بین می‌روند.

وی بابیان اینکه شبکه فاضلاب شهری فردیس برای بیش از ۸۷۰ هزار نفر تعبیه‌شده است، گفت: طبق مطالعات، طول شبکه فرعی فاضلاب شهری فردیس ۴۹۰ کیلومتر و طول شبکه اصلی و خطوط فاضلاب ۶۶ کیلومتر است.

سرازیر شدن فاضلاب به چاه‌های جذبی که می‌توان از آن به‌عنوان ذبح سلامتی یاد کرد نیز به لیست مشکلات شهرستان فردیس اضافه‌شده است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز به انجام مطالعاتی در این خصوص در بازه زمانی دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: عملیات اجرایی پروژه شبکه فاضلاب شهری و احداث تصفیه‌خانه در فردیس حدود ۶۷۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد با توجه به اینکه قیمت لوازم موردنیاز برای پروژه‌های عمرانی به نرخ روز تغییر می‌کند، به هنگام آغاز عملیات اجرایی هزینه‌های آن دوباره برآورد می‌شود.

شهرستان فردیس با تراکم جمعیتی بالا با مشکلات عدیده‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کند، علاوه بر ترافیک و آلودگی هوا که در بسیاری از ایام سال عرصه را بر شهروندان تنگ می‌کند، کمبود منابع آبی نیز بر دل این شهر تازه استقلال‌یافته سنگینی می‌کند، حالا سرازیر شدن فاضلاب در چاه‌های جذبی که می‌توان از آن به‌عنوان ذبح سلامتی یاد کنیم نیز به لیست مشکلات اضافه‌شده است.  

حالا که به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب شهرستان فردیس با مشکل اعتباری مواجه نیست باید دید مشکل تملک زمین کی حل می‌شود به نظر می‌رسد مسئولان استانی باید دست بجنبانند زیرا خطر در کمین سلامتی مردم است.

کد خبر 4151081

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha